TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

V času med 14. 9. in 18.9. 2020 so v enoti potekale različne dejavnosti v okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja.

Vzgojiteljice smo pripravile za vsak dan sklop dejavnosti, ki so se odvijale v enoti, v dopoldanskem času.

V ponedeljek so se otroci zazibali v različnih ritmih glasbe, v Plesnem živ žavu, na platoju pred vrtcem.

V torek so starejši otroci, skupaj z vzgojiteljicami, pripravili Čutno pot, po kateri smo se kasneje lahko sprehodili bosi. Namen je bil spodbuditi otroke k občutenju, prepoznavanju, zaznavanju, spoznavanju različnih materialov, snovi,… preko vseh svojih čutil. Čutno pot smo konec tedna postavili tudi za krajane v centru Kotelj.

Sreda je bila rezervirana za razgibavanje celotnega telesa na zabavnem poligonu pred vrtcem. Preskusili smo se lahko v vijuganju med ovirami, s sonožnimi poskoki, hoji po vrvi, splezali skozi tunel ter se na koncu spustili po toboganu.

Kljub temu, da je četrtek bil deževen, smo ga mi preživeli lepo in uživali ob otroški jogi, kjer smo se prav tako razgibali, v igralnicah, na hodniku in celo v palerinah na prostem.

Petek smo namenili izražanju preko slikanja. Platna, barve, čopiče smo prinesli iz igralnic ter ustvarjali likovne lumparije na prostem.

likovne lumparije na prostem

čutna pot
joga v dežju

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja