V »OBJEMU« PRAZNIČNEGA KOTIČKA

Mesec december nam je res prinesel polno čudovitih presenečenj. Še eno od mnogih je bil Adventni koledar, ki je povezoval projekt OBJEM in vse oddelke v naši enoti. V avli enote Levi devžej smo strokovne delavke otrokom pripravile prav poseben kotiček, kjer smo ves december »objemali« izbrano otroško literaturo, se igrali z družabnimi igrami in s  konstrukcijskem materialom.

Adventni koledar je vsak dan prinesel novo »darilo«, ki smo ga, posamično po oddelkih, odvijali in nestrpno pričakovali, kaj se skriva pod ovojnim papirjem. Otroci so papir z navdušenjem raztrgali, se razveselili knjig, ki so se skrivale pod njim, in prisluhnili zgodbam o božiču, snežakih, prazničnem vzdušju in vrednotah, ki so še tako pomembne za sodelovanje, druženje in sobivanje. Pravo presenečenje so bile tudi družabne igre in konstrukcijski material, ki spodbujajo vztrajnost, doslednost pri upoštevanju pravil ter strpnost drug do drugega.

V okviru projekta OBJEM z različno načrtovanimi dejavnostmi odgovorno otroke spodbujamo pri razvoju temeljnih vrednot vzgoje in gradnikov bralne pismenosti.

Vse dejavnosti so potekale pod božičnim drevescem in nam pričarale zares popolne in nepozabne trenutke.


Zapisala: Marina Petakovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja