DAN ZA SPREMEMBE – ČISTILNA AKCIJA IN PROJEKT “PASJI IZTREBKI”

Vsako leto tudi v vrtcu obeležujemo Dan za spremembe. To je vseslovenska prostovoljska akcija, ki jo organizira Slovenska filantropija. Letošnji slogan Za(čutimo) dobro, tudi pri najmlajših ustvarja priložnost, da se lahko vsakdo preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca ter prispeva k dobremu počutju in za širše dobro.

Letos smo v enoti Levi devžej izvedli čistilno akcijo 12. 4. 2023. Na ta način smo aktivno po svojih zmožnostih sodelovali vsi oddelki enote. Najmlajši so sadili in urejali gredice, vsi drugi otroci in vzgojiteljice pa smo grabili travnate površine, pometali plato pred vrtcem. Najstarejši otroci so počistili nekaj travnatih površin izven ograje vrtca. Za pomoč in sodelovanje smo zaprosili tudi hišnika, ki sta nam obrezala drevesa. 

Ta način sodelovanja nas povezuje, ozavešča in spodbuja k čistemu okolju, v katerem se vsi počutimo dobro.

Sodelovali smo tudi v akciji Občine Ravne na Koroškem pri skrbi za čisto okolje in sicer ozaveščanju lastnikov psov o pomenu pobiranja iztrebkov.

Akcija je potekala pod sloganom »Pasji iztrebki”. Izdelali smo plakate, ki smo jih danes, 20. aprila, obesili po naselju Kotlje in s tem prispevali k ozaveščanju za skrb in odnos do čistega okolja. 

Zapisala: Mihaela Hovnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja