TEDEN GOZDOV

Teden gozdov je letos potekal od 22. do 28. maja, pod geslom »Gozdovi prihodnosti«. Gospa Mateja Merkač in ga. Katja Merzdovnik iz Zavoda za gozdove, OE Slovenj Gradec sta nas povabili na poučen in sproščen dan v gozdu.

V enoti Levi devžej se zavedamo, da smo gosti gozda in da je treba z njim spoštljivo ravnati, zato smo se povabilu z veseljem odzvali.

Vzgojiteljice in vsi otroci enote smo preživeli čudovit in zanimiv dopoldan. Katja in Mateja sta nam predstavili delo gozdarja, njegovo zaščitno opremo in delovne pripomočke. Obnovili smo gozdni bonton. Z lupo smo raziskovali in iskali žuželke ter spoznali lubadarja, ki smo ga našli v drevesnem lubju. Pogledali smo si fotografije živali, ki živijo v gozdu in našteli dobrine, ki nam jih ponuja gozd. Nabirali smo tudi smrekove vršičke, da bomo iz njih pripravili zdravilen sirup….

Otroci so resnično uživali. Zbrano so poslušali, sodelovali in raziskovali. Je že res, da je narava njihova najljubša igralnica.

Gozd nam ponuja veliko dobrin. Naša naloga je, da ga zaščitimo in poskrbimo, da ga zapustimo takšnega, kot je bil, ko smo stopili vanj. Z zgodnjo vzgojo in sodelovanjem nam bo to zagotovo uspelo.

Zapisala: Anja Marinč

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja