V SOJU PRAZNIČNIH LUČI

Že prejšnji teden je v enoti Levi devžej potekala ustvarjalna delavnica za izdelavo lučk. V sodelovanju s starši smo zbrali steklene kozarce, ki so jih otroci prinesli v vrtec. Otroci so se rokovali z različnimi tehnikami in izdelali čudovite lučke, ki smo jih v petek, 8.12.2023, prižgali. V soju prazničnih luči smo obeležili Dan brez elektrike. Vzgojiteljice smo otroke seznanile, kaj je elektrika, zakaj jo potrebujemo in kako bi živeli brez nje.

V torek, 12.12.2023, smo izvedli srečanje s starši. V popoldanskem času smo se dobili na platoju, pred enoto, kjer ste si lahko vsi udeleženci ogledali predstavo, z naslovom Najboljše darilo na Koroškem.

V tem prazničnem mesecu nas obiščejo trije dobri možje. Miklavž nas je že obiskal, dedek Mraz pride zadnji, kdo je še? Božiček. A ste mu že kaj pisali? Kakšne so vaše želje?

Tudi Lučka in Tadej sta mu napisala pismo, vsak svojo. Opremila sta ga z risbami, da bi Božiček točno vedel, kaj naj jima prinese pod božično jelko. Toda tam se je pojavilo še eno darilo… bilo je manjše, skrivnostno… bilo je za Janija, tistega dečka, ki smo ga spoznali, prav tistega, ki si je za darilo zaželel prijatelja, mogoče dva, tri. Božiček pa mu jih je prinesel kar sedem.

Po predstavi smo se skupaj s Tadejem in Lučko odpravili na čarobni pohod z lučkami. Tudi mi smo iskali najboljše darilo. Pot nas je pripeljala nazaj pred enoto, kjer smo pričakali Božička. Posladkali smo se z bombončki in domačimi piškoti, ogreli ob toplih napitkih in zaplesali.

…Otroci in starši v iskanju posebnega darila…

Ko odvijamo darila, predvsem v teh prazničnih dneh, se vsekakor razveselimo igrač – avtomobilov, punčk, skirojev, žog… kaj še? Obožujemo tudi sladkarije – bonbone, lizike, čokolade… ampak… ko bonbone pojemo, jih ni več… ko se igramo z igračami, se jih po nekem času naveličamo in jih zavržemo… postane nam dolgčas, postanemo osamljeni, žalostni… a če imamo prijatelja, mogoče dva, tri… takrat je vse drugače – z njimi se lahko igramo in nikoli ni dolgčas, z njimi se pogovarjamo, rešujemo težave, skupaj jočemo in se smejemo pa še kakšno lumparijo ušpičimo… Prijateljstvo ne pozna meja – prijatelj je tu zate, prijatelj je vedno tam, kamor si ne upaš sam, gre ob tebi, z roko v roki. Vsak od nas potrebuje prijatelja. In tudi ti si prijatelj, ki ga nekdo potrebuje. Prav zato je prijatelj najboljše darilo vsakega izmed nas.

Upamo, da ste to darilo že našli… s svojim prihodom, nasmehom in prijazno besedo ste nam vsekakor polepšali dan!

Zapisala: Marina Petakovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja