DOBRODELNOST V ENOTI

»Droben smeh položi s svoje v mojo pest,
naj spoznam kako se tke ta vez,
drobna vez, kjer ni pomembna barva ne moč,
ta vez, kjer je pomembno, da majhna dlan
povleče nit med več dlanmi,
tvoja dlan, ki majhna je kot ti. »
 (Romana Krajnčan)

Tudi v letošnjem decembru smo v enoti razvijali dobre socialne odnose in krepili vzgojo otrok za solidarnost, da so občutljivi za stiske drugih ter pripravljeni pomagati.

V mesecu decembru smo se priključili akciji Anina zvezdica ter zbirali hrano za socialno ogrožene družine. Starši naših otrok ste se izkazali za izredno dobrodelne, saj smo zbrali kar veliko potrebnih stvari, katere verjamem, da bodo razveselile pomoči potrebne družine. Tako jim bomo s skupnimi močmi pričarali čarobne praznike in narisali nasmehe na obrazih. Zbrano smo v četrtek, 21. decembra, predali v zbirni center Spar v Ravnah na Koroškem.


Zbirali smo tudi hrano in odejice za Društvo proti mučenju živali Koroške. Živali so bile od nekdaj pomembne človekove spremljevalke – kot vir za preživetje, kot pomočnice pri delu ali kot družabnice. Ker pa vse živali nimajo te sreče, da bivajo pri družinah, so zapuščene in tako preživljajo dneve pri društvih, v zavetiščih, smo tudi za njih speljali akcijo zbiranja ter tako pokazali čut za živali. Tudi v tej akciji ste starši skupaj z otroki pokazali veliko mero razumevanja in prispevali veliko hrane in ostalega za živali. Predsednica društva, go. Suzana Vodnjov se je oglasila v enoti, se zahvalila otrokom in njihovim staršem ter vzgojiteljicam za pomoč pri zbiranju. Otrokom je na kratko predstavila pomen in naloge društva ter jih seznanila z odgovornim ravnanjem do živali in njihovo dobrobit. Vsak oddelek je prejel v zahvalo koledar za leto 2024, na katerem je prikupna majhna mucika.

“Bodi prijazen in dober, kadarkoli je to mogoče. In vedno je mogoče.” (Dalai Lama VIX)

Zapisala: Simona Svetina

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja