NOČITEV V VRTCU

V četrtek, 4. 1. 2024, smo z otroki, starimi od 5 do 6 let, izpeljali nočitev v vrtcu. Z nami je prenočila tudi ga. ravnateljica Mateja Hovnik.

Dobili smo se ob 18.00 pred vrtcem z lučkami in se takoj podali na krajši nočni sprehod po naselju Kotlje. Ob vrnitvi v vrtec smo na vrtčevskem igrišču imeli zelo zahtevno nalogo, saj smo skozi različne namige in prikaze našega znanja iskali Palčkov skriti zaklad.

Čarobni palček je za vsakega otroka pripravil priznanje za pogum, obesek za spomin in nekaj malega za posladkat.

Sledil je disco in zabava v pižamah (pižama party). Ples so najprej popestrile deklice, ki so na modni pisti pokazale svoje plesne gibe, nato pa so še fantje pokazali, kako znajo delati sklece in kakšne mišice imajo. Drug drugega smo z občudovanjem opazovali in za trud smo prejeli bučen aplavz.

Za večerjo smo si privoščili palačinke in čaj. Njami. Umili smo si zobe in se pripravili na kino.

Udobno smo se zleknili na blazine in si ogledali risanko Nodi reši Božič. Po ogledu risanke pa smo se odpravili spat. Udobno smo se namestili na ležalnike, se obložili s svojimi igračami, ni-nikami in prisluhnili pravljici za lahko noč. Otroci so potrebovali tudi božanje, za kar sva poskrbeli vzgojiteljici in ravnateljica Mateja Hovnik. Počasi in sproščeno smo odtavali v sanje in miren spanec. Ne glede na to, da so nekateri otroci pogrešali svoje mame in atije so zbrali veliko poguma  in prespali v vrtcu.

Tako smo praznične dni in nočitvijo v vrtcu zaključili z zmago in s spomini, ki jih bomo nesli naprej. V vrtcu smo prespali, to pa ni kar tako. To zmoremo le ta-veliki.

Zapisala: Mihaela Hovnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja