OB SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE

22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje. Tudi v našem vrtcu želimo opozoriti na enkratnost in ranljivost našega planeta. Za naš planet skrbimo vse dni v letu z različnimi dejavnostmi. Otroke preko igre seznanjamo z na videz preprostimi stvarmi, a za ohranitev planeta zelo pomembnimi: navajamo jih na ustrezno ravnanje z vodo, kako pravilno ločevati odpadke, skrbimo za rastline in živali. Z otroki se veliko pogovarjamo, jim dopuščamo njihovo razmišljanje, kako oni vidijo, doživljajo naš planet, kakšen svet, kakšno Zemljo si želijo.

Uredili smo naše visoke grede, posejali in nasadili zelišča, vrtnine. Očistili igrišče in bližnjo okolico ter potko do gozda. Otroci se igrajo z naravnim materialom in zemljo ter z raziskovanjem spoznavajo njene lastnosti.

Najmlajši otroci so v lončke posadili tudi stročnice in zelenjavo, da bodo v igralnici lahko opazovali, spremljali in beležili rast rastlin.

Preko zgodb z ekološko vsebino jih seznanjamo o pomembnosti varovanja naše narave in okolja, v katerem živimo. Izdelali smo plakat, ki naj bo opomin, da je prihodnost planeta v naših rokah.

Zapisala: Simona Svetina

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja