OČISTIMO SVOJE OKOLJE

V okviru Dneva za spremembe smo se tudi v enoti Levi devžej pridružili vseslovenski čistilni akciji. S sloganom »Očistimo svoje okolje« smo prispevali k dobri spremembi v svojem domačem okolju.

Z delom smo pričeli na vrtčevskem igrišču, kjer preživimo največ časa. Otroci so z veseljem pomagali pri grabljenju listja, pobirali so veje, kamne in druge smeti, ki motijo čistočo. Nadaljevali smo s pobiranjem smeti v naši okolici: na poti do gozda in travnikov, tistih poti, ki nas vodijo do naravnih učnih okolij.

Uredili smo vrtove, opleli visoke in zeliščne grede ter prostor pripravili za ponovno vzgajanje rastlin. V tople grede smo posadili jagode in zelišča ter posejali korenje, peteršilj in redkvico.

Skozi pogovor z otroki in ob branju ekoloških vsebin smo se ozaveščali o okoljskih vprašanjih in sklenili, da si želimo živeti v čistem in varnem okolju, ob tem pa skrbimo tudi za življenje živali in rastlin.

Vseslovenska čistilna akcija je zelo pomembna pobuda, ki združuje prostovoljce in organizacije v skupnem prizadevanju za ohranjanje okolja. Ob tem nam daje priložnost za spremembe, ki so za nas nujne, in z njimi omogočimo, da naše okolje spet »zadiha«.

Zato ne čakajte – pomagajte k čisti Sloveniji tudi vi! Preprečujte nastajanje odpadkov, čistite »naše« okolje in ga spremenite na bolje! Bodite zgled najmlajšim vsak dan!

Zapisala: Marina Petakovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja