UDELEŽBA NA PROGRAMU KOLESARČKI, OBISK BUKVARNE AJTA IN ENOTE SOLZICE TER UPRAVE NAŠEGA VRTCA

V petek, 22. 3. 2024, smo se otroci stari 3 do 6 let ( oddelek Hovnik in oddelek Svetina) z avtobusom odpeljali na Ravne na Koroškem.

Obiskali smo Bukvarno Ajta in se udeležili programa Kolesarčki, nato pa smo se odzvali povabilu ge. ravnateljice Mateje Hovnik in jo obiskali na upravi vrtca Solzice.

V Bukvarni Ajta, ki se sedaj nahaja v prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, smo si ogledali bogato zbirko njihovih knjig in poslušali pravljico Prijazni gospod medved, ki nam jo je prebrala knjižničarka.

Starejši otroci so se na Javorniku udeležili programa Kolesarčki, ki je preventivni vzgojni program v cestnem prometu za najmlajše. Namen programa je otrokom preko igre pokazati pravilno vedenje v prometnem okolju, da postanejo bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Otroci so se preskusili v vlogi voznika, ki mora upoštevati prometne predpise in v vlogi pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče. Program se je izvajal na prometno urejenem poligonu, kjer je bilo postavljenih več križišč, prometnih znakov, prehod za pešce in semafor. Po poligonu so se otroci popeljali s štirikolesniki na pedala. Otrokom je poligon pričaral prave, resnične razmere v cestnem prometu.

Ga. ravnateljica nas je prav prisrčno sprejela in nas popeljala po prostorih uprave. Najprej smo si ogledali pisarno ge. ravnateljice in ugotovili, da v njej ni igrač. Otroci so v pisarni opazili računalnik, printer ter veliko map in papirjev, ki jih mora ravnateljica urejati.

Ustavili smo se tudi v pisarni tajnice ge. Maje Polenik in v pisarni pomočnice ravnateljice ge. Valentine Slemnik in tako spoznali kdo še dela na upravi.

Na hodniku smo si ogledali razstavo slik, ki so jih izdelali otroci in njihove mentorice. Zelo smo se razveselili naših slik iz Levega devžija.

Po ogledu razstave in prostorov uprave je sledil najboljši del pogostitev s sokom in čokoladno jajčko.

V zahvalo za ta lep sprejem smo se zaposlenim na upravi zahvalili s  pesmijo Mojster Jaka.

Pot nas je vodila še nadstropje višje, kjer smo pozdravili  prijatelje iz enote Solzice in se  odpravili nazaj na avtobus proti Kotljam.

Dan je bil zanimiv, zabaven,  poučen, predvsem pa v znamenju posebnega doživetja – vožnja z avtobusom.

Hvaležni smo za to izkušnjo.

Zapisali: Mihaela Hovnik in Simona Svetina

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja