TEDEN OTROKA

Teden otroka je potekal od 3. 10. do 7. 10. 2022. Letošnji slogan “Skupaj se imamo dobro”, je tudi nas povezal in dokazal, da smo kot majhna enota zelo povezani in da smo res radi skupaj.
V enoti smo strokovne delavke pripravile skupne dejavnosti, ki so popestrile naš vsak dan.

V ponedeljek smo imeli čajanko. Spoznavali smo različna zelišča in si sami pripravljali okusne in zdrave čaje, ki smo jih z veseljem popili. Pobirali smo jabolka in orehe. Okušali smo tudi suho sadje in jesensko zarajali na igrišču.

V torek je nas obiskal smučarski klub. Na platoju pred vrtcem je bil pripravljen pravljični poligon, kot nam je zaupal gospod Matjaž, ga naj bi pripravili škrati. Otroci so uživali in se preizkušali skozi različne vaje. Vsi skupaj smo se odpravili v gozd. Starejši otroci so pomagali mlajšim pri premagovanju naravnih ovir. Nabirali smo gozdne plodove in si jesensko okrasili vrtec.

V sredo smo si ogledali dramatizacijo Razbita buča, v izvedbi vzgojiteljic. Na  platoju pa smo zaplesali z gospodom Anžetom iz M-DANCA. Otroci so neizmerno uživali v plesnih  koreografijah, ki jih je za nas pripravil vaditelj.

V četrtek se nam je predstavila Nogometna šola- Fužinar. Otroci so sledili trenerjem in njihovim navodilom. Najbolj pa so uživali v brcanju žog na gol. Kasneje ta dan smo skupaj še likovno ustvarjali na tematiko jesen.

Petek je potekal v znamenju tradicionalnega pohoda na Prežihovino, kjer smo se srečali z drugimi otroki iz enote Ajda. Ogledali smo si Prežihovo bajto in z veseljem pojedli malico, ki smo jo prinesli s seboj. Najmlajši pa so pred vrtcem telovadili in preizkušali spretnosti in sposobnosti skozi jesenski poligon iz naravnega materiala.

Teden otroka je potekal pestro in zanimivo, pred vsem pa v znamenju otroka in povezovanju vseh nas. Skupaj smo močnejši.

Zapisala: Mihaela Hovnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja